Is jouw domeinnaam nog vrij?

Wat is een domeinnaam?

Met een domeinnaam heb jij een unieke naam op het internet om jouw website of webwinkel te zoeken en te openen. Denk bijvoorbeeld aan NU.nl, Bol.com en CoolBlue.nl. De meeste domeinnamen worden gebruikt voor websites, maar je kunt ook een domeinnaam aanvragen voor een e-mailadres.

Wanneer heb ik een domeinnaam nodig?

Wil jij een eigen website of webwinkel dan heb je een domeinnaam nodig. Als jij geen domeinnaam hebt, kunnen internetgebruikers jouw website of webwinkel niet vinden.
Voor een persoonlijk mailadres kan je ook een domeinnaam aanvragen, zodat achter @ jouw domeinnaam komt te staan.

Hoe registreer ik mijn domeinnaam?

Sinds 2010 hebben wij vele domeinnamen geregistreerd. Inmiddels heb je de keuze uit 500+ extensies. De domeinnaam moet uniek zijn. Het is namelijk niet mogelijk om een domeinnaam te registreren die al bestaat.

Wanneer jij een domeinnaam hebt bedacht, kunnen wij controleren of deze nog beschikbaar is. Zo niet, dan moet je een andere domeinnaam bedenken. Is de domeinnaam vrij dan kunnen wij deze voor je registreren.

Naast het registreren van jouw domeinnaam is het ook mogelijk om:

  • jouw domeinnaam te verhuizen.
  • een domeinnaam aan te vragen voor jouw persoonlijke e-mail.
  • jouw domeinnaam over te dragen.
  • jouw domeinnaam door te sturen.

Webhosting

Wanneer je een eigen domeinnaam hebt en je wilt een website gaan opzetten of gaan mailen dan heb je webhosting nodig. Om snelheid en veiligheid te garanderen en ervoor te zorgen dat jouw website en e-mail altijd beschikbaar zijn, bieden wij webhosting aan.
Op deze manier zorgen wij ervoor dat updates worden uitgevoerd en de server wordt beveiligd. Op de server kan jij bestanden uploaden van jouw website en worden mails naar jouw mailadres opgeslagen.

Richard Bron

Webhoster

Hans de Wit

Webhoster

Meer weten?

Wil je een domeinnaam registreren of verhuizen of heb je webhosting nodig?