Microsoft Teams

Teams

Microsoft Teams is de  ideale manier om de communicatie op een overzichtelijke manier gaande te houden. Teams functioneert op zowel desktoppen als mobiele apparaten, dus je kunt altijd en overal samenwerken.

Teams is geïntegreerd in Microsoft 365, zodat je met vertrouwde programma’s als Word, Excel en PowerPoint kunt werken en de bestanden eenvoudig en snel kan delen met jouw team.

Met Teams kun je meerdere chats aanmaken per team of project. Hierdoor kun je gemakkelijk teams en projecten uit elkaar houden en creëer je eenvoudig overzicht. Samen met de integratie van Microsoft 365 zorgt dit voor een ideaal Cloud-platform om in samen te werken.

Phone System Direct Routing

Met Microsoft Teams Direct Routing kan je met Teams toegang krijgen tot het openbare telefonienetwerk. Deze functie heet ‘Phone System Direct Routing’ en wordt via een SIP-trunk gekoppeld aan een Teams-gebruiker.

Wanneer de SIP-trunk toegevoegd is, krijgt elke gebruiker een eigen telefoonnummer en numeriek toetsenbord. Het Microsoft Phone System routeert alle inkomende en uitgaande gesprekken automatisch naar de SIP-trunk.

MS Teams
 • Activiteit
  Hier vind je een overzicht van aanpassingen die zijn gedaan en alles wat je eventueel gemist hebt.
 • Chat
  Hier kun je individuele en groepsgesprekken voeren. Dat kan zowel met tekstberichten als audio- en videobellen.
 • Teams
  Dit bevat alle teams waar je deel van uitmaakt, met daaronder alle kanalen waar je in zit.
 • Agenda
  Zoals de naam al zegt is dit de plek waarin je afspraken kunt maken, vergaderingen in kunt plannen en kunt kijken waar andere mensen vergaderingen hebben ingepland.
 • Oproepen
  Een overzicht van je oproepen, inclusief een adresboek, geschiedenis en voicemailfunctie.
 • Bestanden
  Hier heb je toegang tot al je bestanden die gedeeld zijn via OneDrive of Microsoft Teams.
Chat

Klik links in de banner op het “Chat” icoontje. In de lijst “Recent” zie je de meest recente chats en in de lijst van “Contacten” zie je alle personen die je hebt toegevoegd als contactpersoon. Je kunt nieuwe contactpersonen groepen maken om je verschillende contacten overzichtelijk te houden.
Je kan vanuit beide lijsten een chat starten door de chat of de persoon aan te klikken.
Bovenin het scherm kan je op het icoontje voor “Nieuwe chat” klikken om een persoon op te zoeken die je nog niet in de recente chats of contactenlijst hebt staan.

Camera

Wanneer je een chat hebt gestart, kan je rechtsboven in het scherm klikken op het “camera” icoontje om je camera te activeren.

extra persoon

Wanneer je een chat hebt gestart, kan je rechtsboven in het scherm klikken op bovenstaand icoontje om extra contacten toe te voegen.

Teams
Bestanden

In Teams zie je van welke groepen je lid bent en tot welke informatie je toegang hebt. Wanneer je op een teamnaam klikt, zie je welke gesprekken in het team hebben plaatsgevonden. Zo ben je snel op de hoogte van actuele zaken en gesprekken die eerder zijn geweest.
Als je naar Bestanden navigeert, krijg je alle in het team gedeelde mappen en losse bestanden in beeld. Die kun je vervolgens meteen openen en bewerken.

Agenda

Teams is volledig geïntegreerd in Office 365. Hierdoor heb je ook een koppeling met Outlook. Van daaruit worden al jouw vergaderingen en afspraken naar Teams geëxporteerd en heb je direct inzicht in je agenda van vandaag.

Je kunt ook verder door de week scrollen om te zien wat je nog meer te wachten staat en je kunt zelfs direct een vergadering plannen. Door de perfecte wisselwerking tussen de Office 365 applicaties wordt die dan meteen in Outlook weergegeven.

Oproepen

Bij Oproepen zie je een snelkeuzelijst van personen waar je vaak mee in contact bent. Hier kun je eenvoudig een snelkeuze toevoegen,

Hier vind je ook een lijst met alle contactpersonen en kun je jouw belgeschiedenis terugkijken.

Heb je een voicemail ontvangen? Dan kun je die eenvoudig terugluisteren onder het submenu Voicemail.

Bestanden

Microsoft Teams is uitstekend te gebruiken wanneer je samenwerkt met je collega’s aan verschillende bestanden. Zo kun je gemakkelijk jouw bestanden opslaan in Teams, waardoor je teamleden altijd en overal de beschikking hebben over deze bestanden.

Daarnaast kun je Teams goed gebruiken wanneer je een document vanuit OneDrive wilt delen met je Team. Ook kun je jouw bestanden publiceren via SharePoint.

...

Wanneer je op de drie puntjes klikt, zie je nog meer opties, zoals ‘OneNote’ en ‘Planner’.

Via ‘OneNote’ kun je direct bij je notities die je hierin hebt bewaard,
Onder ‘Planner’ zie je de jouw taken en activiteiten van je collega’s in je Team.

Hierdoor ben je nog beter op de hoogte van de ontwikkelingen binnen je team. Hier kun je trouwens ook – naast alle Office 365 apps – eigen applicaties toevoegen die jou en jouw team helpen om de samenwerking naar een hoger niveau te tillen.

Junior van der Spek

Microsoft Teams specialist

Hans de Wit

Microsoft Teams specialist

Richard Bron

Microsoft Teams specialist

Meer weten?

Wil je Teams gebruiken, maar je hebt nog geen licenties?