Het pad naar de cloud plaveien

“Vroegah, toen bulten nog kuilen waren, was alles beter.” Een gevleugelde uitspraak van stripicoon Haagsche Harry om zijn nostalgie over het verleden aan te geven. Bijvoorbeeld het wegdek van tegenwoordig. Je kon beter een paar kuilen in de weg hebben dan al die bulten. Je gaat er als weggebruiker in ieder geval niet plezieriger door rijden. En hoe zit het dan met de digitale snelweg? Tegenwoordig is alles beter!

Vroeger hadden bedrijven een server die via een intern netwerk communiceerde met de werkstations waarop medewerkers hun ding deden. Maar dat was vroeger. Dat is nu wel even anders! Meer dan de helft van alle bedrijven werkt tegenwoordig (deels) in de cloud.

Voordelen van werken in de cloud zijn onder meer:

  • Slim en makkelijk samenwerken; echt voor iedereen!
  • Internet is snel, onbeperkt en betrouwbaar (heb je nog geen goede verbinding? Druk dan hier!)
  • Vrijheid van werken is enorm! Overal kun je werken. Dit biedt mogelijkheden!
  • Ook de huidige programma`s blijven gewoon werken!
  • Samenwerken wordt nog makkelijker gemaakt met Teams en Sharepoint
  • Geen downtime door serveronderhoud of server crashes.
  • Geen beheerder op locatie maar remote.
  • Alle applicaties op alle devices toegankelijk.
  • Kostenbeheersing

Nog niet voor iedereen

De cloud werkt echter (nog) niet voor iedereen. Is volledig in de cloud dus altijd beter? Zeker niet! In sommige gevallen is het zelfs erg fijn om zaken van “vroegah” te combineren met de cloud. Denk hiervoor aan een hybride omgeving. Deels in de cloud en deels op kantoor,.

Voor een architectenbureau met enorme modellen en of scans is het bijvoorbeeld heel fijn om hun data lokaal te hebben zodat deze supersnel weggeschreven kunnen worden. Het is dus tijd om anders te gaan denken!

Eerste stap

Werk jij nog niet in de cloud? Wil je wel weten hoe je de eerste stap kunt maken? Vraag je medewerkers dan eens naar hun behoeften! Denk bijvoorbeeld altijd en overal veilig kunnen werken. Thuis, onderweg of gewoon op kantoor. Eenvoudig en veilig bestanden delen, of gewoon samen aan een document kunnen werken.Laat een goede inventarisatie maken van wat wel en niet kan! Er is met Microsoft Azure als platform en een werkplek die is gebaseerd op Microsoft 365 heel veel mogelijk! Je hoeft overigens niet meteen volledig in de cloud, je kunt ook een eerste stap maken door bijvoorbeeld de mail onder te brengen bij Office 365 of je bestanden in Sharepoint of Fileshares van Azure. Op die manier kunnen alle medewerkers altijd – plaats-en tijdonafhankelijk – bij hun bestanden. Dat zijn ze ook privé gewend en werkt prettig en stimulerend.

Meer weten hoe wij dit voor jouw organisatie kunnen doorvoeren? Wij helpen je graag met advies op maat. Je bent niet de enige die we helpen met hun eerste stappen naar de cloud. Veel klanten gingen je voor. Referenties? Uiteraard! neem daarvoor even contact met ons op.

Junior, Dennis, Richard en Hans