5 tips om jouw ICT-veiligheid direct te versterken!

Bedrijfsgegevens worden tegenwoordig aan de lopende band gewonnen door internetcriminelen. Simpelweg doordat werkgevers en werknemers hun gegevens niet goed beveiligen. Dynamic Telecom & IT heeft voor jou 5 tips verzameld hoe jij jouw ICT-veiligheid een flinke steun in de rug kan geven.  

1.0 Neem afscheid van eenvoudige wachtwoorden! 

Vaak maken wij (helaas nog steeds) mee dat er te simpele wachtwoorden worden gebruikt als “Welkom123”. Met een dergelijk wachtwoord loop je een groot risico. Door een simpel wachtwoord te kiezen maak je het erg gemakkelijk voor hackers om jouw wachtwoord te bemachtigen. Zorg ervoor dat je wachtwoord minimaal 8 karakters heeft waarvan 2 cijfers en top deze af met een speciaal teken!  Vind je het lastig om wachtwoorden te onthouden? Neem een wachtwoordmanager zoals 1password, Lastpass of Keepass. Weten welke bij jou past? Wij houden graag de voor- en nadelen tegen je aan!  

Stel een gratis vraag aan een specialist  2.0 Extra veilig inloggen 

  Naast een veilig wachtwoord; zorg ervoor dat je waar het kan, Multi-factor authenticatie hebt ingeschakeld. Dit is een twee weg verificatie om zeker te weten dat jij het bent die probeert in te loggen. Deze verificatie gaat bijvoorbeeld via een SMS-code, een authenticatie app, of een vingerafdruk. Hiermee is jouw data niet zomaar voor iedereen toegankelijk!  

   3.0 Awareness 

  Het is heel belangrijk om mensen te trainen! Niet iedereen heeft dezelfde voelsprieten en voelt niet altijd aan of iets legitiem is. Vandaag de dag wordt het ons steeds moeilijker gemaakt phishingmails te herkennen. Bijvoorbeeld of een mailtje van de directeur ook echt wel van de directeur komt! Hiervoor kun je de mensen trainen. Microsoft heeft bijvoorbeeld mogelijkheden om “phishing” mails te sturen. Als iemand hierop klikt komt hij op een veilige pagina waarin er gewezen wordt op de risico`s… Heb jij het al geprobeerd?   

  ICT_veiligheid_security

  4.0 Schaduw IT 

  Weet jij welke software er allemaal op de pc`s wordt uitgevoerd? Weet jij of Dropbox, Google Drive of een andere “makkelijke” tool jouw bedrijfsdata bevat? Het klinkt zo simpel, maar vaak staat de bedrijfsdata op veel plekken. Maak het de gebruikers makkelijk. Faciliteer eenvoudig bestanden delen en samenwerken door bijvoorbeeld Microsoft Sharepoint/Onedrive
  Zorg ervoor dat er goed nagedacht is of gebruikers software mogen installeren. Wij helpen je graag door hierover in gesprek te gaan of nog beter; vraag een second opinion aan! (CTA?) 

  5.0 Mobile Device Management voor een flexibele security  

  Flexibel werken is de norm en we doen het meer dan ooit. Deze aanpak vereist ook nieuwe methodes op het gebied van gegevensbeveiliging. Flexibel werk vraagt ook om een flexibele beveiliging. Iedere werknemer die thuiswerkt is in het bezit van een mobiele telefoon en een laptop. Voor extra veiligheid, rol je het beheer van de flexibele werkplekken uit via Mobile Device Management. Hierbij worden de devices automatisch geüpdatet, de data geencrypt en voorkom je dat bedrijfsgegevens gevaar lopen! 

  Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?  

  Dynamic Telecom & IT is jouw perfecte partner op het gebied van gegevens beveiligingWij staan voor duidelijke producten en diensten leveren, waar jij blij van wordt, met een minimale contractduur. Met deze instelling bouwen wij aan langdurige partnerrelaties. Deze stevige basis combineren wij met een persoonlijke benadering om het maximale resultaat te kunnen bereiken. Graag nemen we jouw zorgen uit handen, zodat jij je kan focussen op wat echt belangrijk is.  

  Heb je vragen, of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op! We geven je graag passend advies.  

  Vaak zien we dat de ambities van bedrijven vooruitlopen op de mogelijkheden van hun ICT-omgeving. Verouderde processen, dure contracten, trage software, te weinig automatisering, onveilige dataopslag, noem maar op.

  Als je twijfelt of jouw lichaam optimaal functioneert en je de diagnose van een arts niet vertrouwt, dan vraag je een Second Opinion aan. Waarom zou je dit ook niet doen voor jouw ICT-omgeving? Gewoon om zeker te weten dat je klaar bent voor de toekomst, geen onnodige risico’s loopt en . . . niet te veel betaalt.

  Junior van der Spek

  ICT-specialist

  Hans de Wit

  ICT-specialist

  Richard Bron

  ICT-specialist

  Meer weten?

  Heb je vragen, of ben je gewoon benieuwd?